Akcie školy

Noc v škole (nielen) s Andersenom

Noc s Andersenom dopadla na výbornú.

S menšími obavami (predsa len máme v škole malé deti) sme sa pustili do tejto medzinárodnej akcie. 
Ústrednou témou boli Cisárove nové šaty a slovo ako také. Pani učiteľka prečítaladeťom rozprávku a rozprávali sme sa o príbehu. Ako sa ľudia báli povedať pravdu aby neboli za hlupákov, ako sa aj my často bojíme povedať pravdu.
Vyvodili sme viacero poučení, jedno sa dkonca zjavilo na papieri, kde bolo napísané tajným písmon (zjavilo sa, až keď pani riaditeľka podržala papier nad ohňom). 
To už sme sa preniesli do dnešnej doby a pustili sme si z www.ovce.sk Maškarný ples. Lebo na nástrahy internetu treba začať upozorňovať včas. Tu sme sa už preklenuli  ďalšiemu odkazu večera: Šaty robia človeka, robia naozaj šaty človeka? Po prestávke a občerstvení sa do sály vrátili deti úplne iné. Nasledovala módna prehliadka,kde zožala najväčší úspech Bianka ako Agatha Agatha Christie. Dievčatá si povinne vyzuli "štekličky" a zacvičili sme si počas hry "If you have (something blue, green T-shirt...), change your place". 
Po ľahšej večeri sme sa vrátili k aktivitám. Náš strom rozprávkovník, posiaty slovami, už čakal na svoju chvíľu. Povedali sme si, aké vedia byť slová bezvýznamné, ale vedia aj ublížiť. Deti sa pustili do kreslenia obľúbenej rozprávkovej postavy, ktoré sme postupne pripínali na strom. 
V tom už ale zaznel z monitoru známy zvuk Skype zvonenia a my sme sa spojili s deťmi v knižnici v Ružomberku. Prečo práve tam? Lebo čítame o Psíčkovi a mačičke, ktorí písali list dievčencom práve z Ružomberka a našou úlohou bolo hádať, odkiaľ deti sú. Protistrana bola nápomcná a vďaka indíciám sme to aj uhádli. Potom sme si čítali úryvky z rozprávok Hansa Christiana Andersena a hádali, o ktorú rozprávku ide. Celé to bolo sprevádzané obrovskými prejavmi radosti. 
Rozlúčili sme sa s deťmi, ktoré s nami neostali nocovať. Rozdelili sme sa do tried, kde im pani učiteľky pustili film Nekonečný príbeh, ktorý končí veľmi dôležitým slovom "mama". Ako sme očakávali, mnohé z nich medzičasom zaspali, takže film si určite ešte niekedy pustíme opäť a povieme si viac o fantázii a o tom, akú dôležitú úlohu v rozvíjaní fantázie majú rodičia a učitelia. 
Ráno sme sa po raňajkách rozišli v nádeji, že o rok zažijeme aspoň takto krásnu a veselú Noc s Andersenom.   
http://szskechnec.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=62 

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola, Kechnec 13
    04458 Kechnec 13
  • riaditeľ: 0553071383
    0905179933 / 0950880285
    jedáleň: 055/3086416
    0918584031

Fotogaléria