Akcie školy

Tomu sa hovorí deň plný zážitkov....

Žiaci netrpezlivo čakali, kedy bude konečne 10:30. Vtedy k nám zavítali psíčkovia z útulku a pani spisovateľka Gabika Futová.

Celý deň sa niesol v znamení odmeňovania. 
Druháci a tretiaci končili čitateľské dielne O psíčkovi a mačičke. Príbeh O bábike, ktorá tenko plakala, dostala pridanú hodnotu. Vo forme návštevy psíkov z útulku, ktorých postretlo to šťastie a našli si najlepších priateľov. Títo najlepší priatelia sa im venovali s láskou a trpezlivosťou, čo nám dokázali rôznymi kúskami, ktoré zvládli. Tanec, plazenie sa či prekonávanie prekážok im nerobilo problém. Tie ich verné oči a pohľady na svojich majiteľov prezrádzali nekončenú vďaku za to, že ich prijali za svojich najlepších priateľov.
Krátko sme si vydýchli a nasledovala beseda s pani Futovou. Tá pohotovo čelila spŕške otázok detí. Tie na oplátku dostali odmenu za to, že tak bravúrne zvládli čitateľské dielne - knihu podpísanú autorkou. Ale aj my sme mali niečo v talóne. Tretiaci predviedli krátke divadlo na podnet z jej knihy Hľadám lepšiu mamu, ktorú nám krásne zarecitovala jej menovkyňa Gabika Tucíková.
Veríme a dúfame, že posolstvo tohto dňa si deti vezmú k srdcu. Ak sme naštartovali hoc jedno dieťa k tomu, aby bolo v budúcnosti všímavejšie k svojmu okoliu, či nabudili sme ich k čítaniu, už to malo zmysel.
To sa už ale prváci netrpezlivo chystali na pasovačku.....

Fotky z útulkáčskej akcie: http://szskechnec.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=66

Fotky z pasovačky: http://szskechnec.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=67 

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola, Kechnec 13
    04458 Kechnec 13
  • riaditeľ: 0553071383
    0905179933 / 0950880285
    jedáleň: 055/3086416
    0918584031

Fotogaléria