Akcie školy

Letná škola predškoláka

3 dni indiánskeho bádania v plnom prúde...

Deň prvý

sa niesol v znamení poznávania. Spoznávali sme sa navzájom, spoznávali sme indiánsku kultúru. Vymýšľali sme si indiánske mená, následne sme ich "vyzdobili" vlastným indiánskym písmom. Po prekvapení, že pani učiteľka alias Bystré Oko nafarbila deťom ruky prišlo rozuzlenie - z otlačených rúk vznikli krásni Indiáni. 
Ešte sme si zaskákali na dvore indiánske skoky, pustili sa do výroby čelenky, pozreli si krátku rozprávku. 

Obed si zaslúžil každý, nás zasa potešili prázdne taniere. 
 

Deň druhý

začal opäť posedením okolo ohníka. Pospomínali sme si, aké máme indiánske mená, čo je vigvam, naopak, dozvedeli sme sa, že čo je pončo, že mustangy boli voľne žijúce kone a prečo je voda taká vzácna.
Až sa Kechnecom niesol bojový krik Indiánov, počuli ste dobre. Deti si vyrobili čelenky a patrične ich vyvetrali na dvore. Malí papieroví Indiáni a vigvamy z vrecúšok sa tiež, zdá sa, vydarili. Niektorým dievčatám pribudli na vlasoch indiánske výšivky, ostatným pribudnú zajtra. 

Deň tretí 

ukázal, že naši budúci prváci sú naozaj šikovní. Ráno sme si pomaľovali korálky, ktoré sme si urobili zo samotvrdnúcej hmoty. Pozreli sme ďalšiu rozprávku zo série Orlie Pierko a pustili sa do výroby lapača snov. Bola to najnáročnejšia úloha, ale, ako sa ukázalo, pomoc potrebovali iba spočiatku, po naštartovaní sa im už veľmi dobre darilo. 
Vyfarbili sme si a postavili totem. Ten je u Indiánov aj symbolom jednoty. Veríme, že tieto tri dni zjednotili našich budúcich porvákov a v septembri už nastúpia ako skvelí kamaráti. Ešte fotka v spoločne vyrobenej čelenke ako náčelníci kmeňa, jedna spoločná fotka a pobrali sme sa na zaslúžené prázdniny. 

Fotky si môžete pozrieť tu: http://szskechnec.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=42

 

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola, Kechnec 13
    04458 Kechnec 13
  • riaditeľ: 0553071383
    0905179933 / 0950880285
    jedáleň: 055/3086416
    0918584031

Fotogaléria