Akcie školy

MyMachine - projekt Karpatskej Nadácie a my sme pri tom

Škola má pripraviť deti na život. Počúvme to dookola. Aj preto vítame účasť v projektoch, ako je MyMachine.

O čom to celé je? Do projektu je zapojených 6 škôl z rôznych ročníkov a úrovne. Úlohou žiakov je v prvej fáze pod vedením dizajnérov - študentov vysokej školy navrhnúť vynález, ktorý by bol pomocníkom (žiakov, rodičov, kohokoľvek). U nás sa pustili do práce druháci. Vymýšľali, navrhovali, kreslili. Niekomu to šlo ľahšie, ostatným sme trocha pomohli. Dôležité je, že všetci sa zapojili. Samozrejme, vznikali aj projekty typu "stroj, ktorý urobí za mňa domáce úlohy", či "stroj, ktorý bude za mňa čítať", ale aj veľmi veľa užitočných projektov. 
Nasledovala ďalšia fáza, kedy si žiaci precvičili svoje prezentačné zručnosti. Každý svoj projekt predstavil, aj jeho prípadné použitie. Museli čeliť aj otázkam projektových manažérov, čo tiež nebolo jednoduché, ale s patričnou dávkou povzbudzovania to šlo ľahko. Následne žiaci hlasovali za vynález, ktorý radi videli vyrobený a vyskúšali by si ho. 
Po hlasovaní sa predstavili 2 víťazné projekty od Števka  Jakubka, no najviac z nich zaujal upratovací stroj, ktorý uprace Lego a rozdtriedi ho podľa farieb. Tu už sa pustili do vylepšenia návrhu všetci, tak mohli mať deti pocit, že to bude ich spoločné dielo. 
Čo bude nasledovať? ŽIaci navštívia dizajnérov priamo na pôde vysokej školy, kde im bude predstavený návrh upratovacieho stroja, po schválení žiakmi sa projekt posunie na strednú školu, kde to žiakci dostanú za úlohu vyrobiť. A my sa už tešíme na funkčný model tohto vynálezu. 
Niekoľko momentov.....

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola, Kechnec 13
    04458 Kechnec 13
  • riaditeľ: 0553071383
    0905179933 / 0950880285
    jedáleň: 055/3086416
    0918584031

Fotogaléria