Akcie školy

O škole už vedia na celom svete...

8.-ho až 10.-ho marca sa konalo v Budapesti celosveté stretnutie inovatívnych učiteľov Microsoft Educator Exchange. 

Na takúto udalosť sa dá dostať tak, že po zaregistrovaní sa a zaslaní aktivity, ktorú sme robili s deťmi, sme mali možnosť získať titul Expert Educator.
Následne sú niektorí z týchto učiteľov vybraní a vysielaní na celosvetovú udalosť, tentokrát pod názvom Educator Exchange (E2). Ja už som Slovensk touto cestou reprezetnovala pred dvoma rokmi na Global Fore v Barcelone. Tentokrát som sa Emohla zúčastniť vďaka tomu, že som vyhrala súťaž MIX-a-thon na Slovensku a môj MIX sa umiestnil medzi troma najlepšími zo všetkých MIXov.
Bol to skvelý pocit stáť na pódiu a preberať si uznanie od pána Anthony Salcita, Vice President, Worldwide Education at Microsoft. 
Tento týždeň sa však niesol aj v znamení získavania skúseností a nových poznatkov. V pondelok sme navštívili školu, ktorá je podobne, ako naša, Microsoft associate showcase school. Stala sa ňou, aj keď nevynikajú technológiami, ale pani riaditeľkami výrazne podporuje vzdelávanie učiteľov v každej oblasti a škola vyniká aktivitami, ktoré sa nesú v znamení spolupráce rodičov a školy. Veľmi inšpiratívne stretnutie a verím, že budeme mať možnosť v budúcnosti spolupracovať. Nakoľko ma pred časom bola avštíviť p. Réka Tajti, vedúca kabinetu a sekcie vzdelávania a kupltúry pre XV. obvod v Budapesti, pozvala našu delegáciu na návštevu do úradu starostu. Veľa sme sa dozvedeli o funogvaní školského systému v Maďarsku. Pracovné povinnosti nedovolili pánovi starostovi, aby sa k nám pripojil, preto si to vynahradili inak a zástupkyňa p. starostu, p. Németh Angéla, sa pripojila k našej delegácii v utorok večer, kedy sme využili jediný voľný večer a šli sme na plavbu loďou. Autami nás vyviezli až ku "Gellért-hegyi Szabadság-szobor", tak sme si mohli užiť aj krásneho výhľadu na toto nádherné mesto. Boli sme poctené a veľmi si toho vážime. 
Nasledujúce dni boli pretkávané súťažnými aktivitami, prezentovaním vlastnej práce a množstvom prednášok či workshopov.
V utorok a v stredu sme súťažili v tímoch v štyroch kategóriách, kde boli úspešné ďalšie dve učiteľky zo Slovenska a v kategórii tímov si odnášajú domov 2. miesta. Štvrtok sa niesol v znamení prezentovania našej práce. Vďaka podpore pána starostu a Občianskeho združenia v Kechneci som mala jeden z najkrajších a najnavštevovanejších stánkov. Vsadila som na naše tradície, učitelia chodili obdivovať môj kroj. Stánok navštívili hádam všetci prítomní významnejší predstavitelia spoločnosti, ako oni, tak aj učitelia si odnášali domov nielen publikácie o Kechneci či malé upomienkové predmety zo Slovenska, ale dozvedeli sa o našich plánoch. Rozbehla som novú aktivitu, ktorá, ak sa naozaj rozbehne, prinesie žiakom veľa zábavy a verím, že aj zážitkov. 
Držte palce!
Straussová
http://szskechnec.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=27

Novinky

Kontakt

  • Súkromná základná škola, Kechnec 13
    04458 Kechnec 13
  • riaditeľ: 0553071383
    0905179933 / 0950880285
    jedáleň: 055/3086416
    0918584031

Fotogaléria